Durván tavaszias idővel búcsúzik a tél

Öcaline - 2024. február 26. 9:30

Döntően napsütés, helyenként 20 fok(!!!) körüli csúcsok – egyértelműen tavaszias idő vár ránk a DO meteorológiai szakértőjének friss előrejelzése szerint.  Semmi jele érdemi változásnak.

A naptár utoléri az időjárást, immár papíron is beköszönt a tavasz – és tavaszias idő jellemzi az előttünk álló időszakot, derül ki Krausz Mikes Miklós prognózisából. A Köpönyeg.hu tematikus portál szakértője szerint ma a borongós, párás reggel után fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Elszórtan fordul elő záporeső, viszont a délkeleti szél többfelé megélénkül – meleg lesz, 13-19 fok várható délután.
A folytatás is hasonlóan alakul a friss modellfuttatások szerint, kedden gyakran lesz erősen (fátyol)felhős az ég, ám csak néhol fordul elő kisebb csapadék. Sokfelé lesz élénk a délkeleti szél, és emelkedik a hőmérséklet – 14 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. A hét közepén folytatódik a tavaszias idő: szerdán és csütörtökön is sok felhő lesz felettünk, de csak kevés helyen fordulhat elő gyenge zápor – elsősorban az északi hegyes-völgyes vidékek lakóinak nem szabad otthon felejteni reggelente az ernyőt. Mindkét napon élénk lehet a délkeleti, majd a keleti szél – marad a 16 fok körüli maximum, de néhol akár 20 fok is lehet.
A periódus utolsó napjai sem ígérnek érdemi változást a középtávú előrejelzések specialistája szerint: pénteken – a naptári tavasz első napján –, valamint hét végén változóan felhős időre van kilátás, érdemi csapadék nélkül. Megerősödik a délkeleti szél, a tavasz első napjaiban változatlanul 15-20 fok közötti csúcsokkal számolhatunk.

Nincs mese, visszavonhatatlanul itt a tavasz!

(Fotó: Így látjuk MI! – Holczer Tibor felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.