Változékony, szeles napok – de már tényleg tavasz!

Öcaline - 2024. február 19. 10:10

Nem a napsütés, inkább felhős idő dominál a héten a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint, lesznek csapadékos periódusok is, de már egyértelműen tavaszias napokra készülhetünk.

"Többfelé eső, zápor" – ezt ugyan a mai napra rendelte Krausz Mikes Miklós, de Köpönyeg.hu időjárási portál szerkesztőjének hétindító előrejelzése szerint nagyjából az egész hétre vonatkoztatható. Ugyanis a napsütéses hétvége után északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható csapadék. Csak estefelé kezd csökkenni a felhőzet. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, 4 és 12 fok között változik a hőmérséklet – északkeleten lesz a hűvösebb.
A folytatás hasonló képletet ígér a friss modellfuttatások szerint: kedden északnyugat felől továbbra is gyakran növekszik meg a felhőzet a napsütés mellett, és szórványosan – főként az északi hegyes-völgyes vidékeken – egy-egy zápor is előfordulhat. Nagy területen lesz erős a szél, és 11 fok köré melegszik a levegő.
Változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég szerdán is, elszórtan fordul elő zápor. Élénk marad a szél, a csúcshőmérséklet továbbra is 10 fok körül várható.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön és pénteken is folytatódik a borongós, gyakran erősen felhős időjárás. Sokfelé lesz erős a délnyugati szél, egy mediterrán ciklon légtömegei érik el térségünkbe – a korábbinál is melegebb levegő érkezik, ennek nyomán 15-17 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. Az idei tél utolsó hétvégéje is változékony idővel kecsegtet, erős marad a szél, és bárhol előfordulhat egy-egy futó zápor, miközben nap közben 12-14 fokos csúcsokkal számolhatunk.

Egyértelmű, nincs és nem is lehet vita: itt a tavasz!

(Fotó: Így látjuk MI! – Józsa Róbert felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.