Idegenben küzdenek az első tavaszi győzelemért

spigott - 2024. március 31. 7:30

A tabellán kilencedik Bonyhád-Majos vendégeként lépnek pályára a Dunaújváros FC labdarúgói az NB III-as pontvadászatban vasárnap délután négy órától.

Kép: DO-archív

Hiába játszott fölényben, ért el két kapufát, a gólszerzéssel hadilábon állt a Ferencváros második csapata elleni találkozón a Dunaújváros FC labdarúgó együttese, mely 0-0-s döntetlent ért el a tabellán hatodik zöld-fehérek ellen. Ez egyben azt is jelentette, hogy focistáink nem tudtak közelebb kerülni közvetlen riválisaikhoz, igaz, nem is távolodtak tőlük, mert a Szekszárd, a Pécs, a Mohács és a Fehérvár FC II is döntetlenre végzett az előző fordulóban.

A mieink helyzete ennek ellenére sem egyszerű, ezért is lesz nagyon fontos a gárda előtt álló újabb feladat, melyet idegenben, a Bonyhád-Majos otthonában kellene jól megoldania Dobos Barna alakulatának vasárnap délután négy órától. Együttesünk következő ellenfele huszonegy találkozót hagyott maga mögött az idei szezonban, ezeken hét győzelemnek és két döntetlennek örülhetett, míg tizenkét alkalommal pont nélkül hagyta el a pályát, így jelenleg 23 szerzett ponttal áll a tabella kilencedik helyén.

A majosiak két sikerrel kezdték a tavaszt, a legutóbbi két fordulóban azonban vereséget szenvedtek, így nem is titkoltan a javítás reményében várják a mieink elleni csatát. A két gárda dunaújvárosi találkozóján labdarúgóink örülhettek az 1-0-s győzelemnek, s ezzel most is elégedettek lennénk, ehhez azonban elsősorban a támadások befejezésében kell javulnia focistáinknak, akik már nem nagyon számolgathatnak, mindenképpen győzniük kell ahhoz, hogy legyen esélyük elkerülni a kiesést jelentő helyekről.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.