A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

doszerk - 2024. április 21. 8:00

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)

Éppen ezért akár üzleti útra mész az országba, akár turistaként, mindenképpen érdemes beszerezned svájci autópálya matricát, ha autóval tervezel közlekedni.

Az autópályák Svájcban is fizetősek

Csakúgy, mint Magyarországon, Svájcban is fizetnie kell azoknak, akik fel szeretnének hajtani az autópályákra. Aki rendelkezik e-matricával, az gyorsan és kényelmesen átszelheti az országot a matrica érvényességének időtartama alatt, és nem kell semmilyen büntetéstől sem tartania, feltéve persze, ha mindemellett betartja a közlekedési szabályokat is.

Online a legegyszerűbb megvásárolni a svájci autópálya matricát

Az európai autópálya matricák mindegyike megrendelhető az interneten keresztül. A svájci sem képez kivételt ez alól, így tehát már jóval azelőtt megveheted az Evignet24 oldalán az autópálya matricádat, mielőtt átléped az országhatárt. Az előkészületi teendőid közé mindenképpen érdemes felvenned még az utazás megkezdése előtt az elektronikus vignetta megvásárlását. Így ugyanis a négy keréken való közlekedés Svájc határain belül sokkal gyorsabb és egyszerűbb, hiszen nem kell állandóan azt nézned, hogy az adott útra felhajthatsz-e vagy sem.

A szóban forgó oldalon megrendelt matrica digitális jegy formájában tölthető le. Ennek köszönhetően nem számít, hogy éppen melyik országban vagy, Magyarországról éppúgy megveheted a svájci autópályák használatára feljogosító matricát, mint ha mondjuk Ausztriában vagy Svájcban lennél. A digitális matricát természetesen nem kell kinyomtatni, az úthasználati jogosultságok ellenőrzése a gépjárművek rendszáma alapján történik, éppúgy, mint idehaza.

Néhány perc alatt meg tudod rendelni az e-matricát

A svájci autópálya matrica megrendelése igen egyszerű. A fenti linkre kattintva válaszd ki azt az országot, amelynek az e-matricáját szeretnéd megvenni. Ezt követően azt kell megadnod, hogy milyen járműkategóriára kívánod megvásárolni a vignettát. Motorkerékpárra, személygépkocsira és kisbuszra is tudsz venni svájci autópálya matricát, amely országos, éves, és jóval kedvezőbb árú, mint a magyarországi e-matrica.

Ezt követően a rendszer kérni fogja tőled a gépkocsid rendszámát. Ezt pontosan gépeld be, és ellenőrizd, hogy helyesen adtad-e meg, mert ha hibát vétesz, akkor az olyan, mintha nem is lenne svájci autópálya matricád. A következő lépésben a valós e-mail-címedet és a telefonszámodat kell megadni. Végül nem marad más hátra, mint az online fizetés, amit számos különböző bankkártyával meg tudsz oldani.

Mindezeket követően le is töltheted a svájci autópálya matricád, és útra is kelhetsz Svájcba. Amennyiben időd engedi, az egész országot bejárhatod az e-matrica birtokában, és gondtalanul suhanhatsz a modern utakon, hidakon át.

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.