Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

spigott - 2024. április 20. 18:42

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

A tabellán utolsó előtti, s a bennmaradásért óriási versenyt futó Békéscsaba ellen lépett pályára a DKKA felnőtt együttese a Dunaújvárosi Sportcsarnokban ma délután öt órától, nem titkoltan a siker reményében.

A két pont megszerzése volt azonban a célja az életéért küzdő vendégcsapatnak is, mely két gyors góllal kezdte a találkozót, ám a mieink sem akartak leszakadni, s Trawczynska, valamint arany találataival nagyon hamar utolérték vetélytársukat. A folytatás is úgy alakult, ahogy kézilabdázóink eltervezték, mert miközben a Békéscsaba több hibát is elkövetett, addig együttesünk sorozatban négy gólt szerezve lépett el 6-2-re, így hamar időt kellett kérnie a vendégek szakvezetésének.

Ez sajnos meg is törte a mieink lendületét, s az ellenfél ezt kihasználva egy 4-1-es sorozattal csökkentette minimálisra hátrányát a 18. perchez érve. A mieink ugyan Arany találatával megint elléptek kettővel, ám a játékba egyre több hiba csúszott, s a következő békéscsabai gól után már időt kellett kérnie a DKKA szakvezetésének is a 22. percben (8-7). A rövid pauza alatt sikerült rendezni a sorokat, Moreno és Lakatos is betalált, s bár kétszer visszajött kettőre a vendég alakulat, a hajrában Sallai bravúros találatának és Paróczy időntúli hetesének köszönhetően 13-9-es DKKA-fórral vonultak pihenőre a csapatok.

Képek forrása: DKKA-archív

A térfélcsere után hiába szerezték az első gólt a vendégek, erre egy 3-0-s etappal válaszoltak a mieink, akik Sallai 35. percben dobott találata után már 17-11-re vezettek, s ekkor úgy tűnt, akár el is dönthetik a pontok sorsát. A Békéscsaba azonban egyáltalán nem törődött bele ebbe, bő három perc alatt megfelezte a két gárda közti különbséget, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-14). Az egyre gyorsuló játékban nem a védelmeké volt a főszerep, ám mivel a mieink egy kicsivel többet hibáztak ellenfelüknél, a 44. percben már csak kettővel vezettek az akadémisták (20-18).

Nagyon jól jött Török gólja, valamint az, hogy a csereként beállt Wéninger több fontos védést is bemutatott, így miután Paróczy duplája után Lakatos és Nick is eredményes volt, újra hattal vezetett a Kohász (25-19). A hátralévő tíz perc szerencsére már semmi izgalmat nem tartogatott, együttesünk több kiállítás ellenére is tartotta magabiztos előnyét, s összességében sima, 32-26-os győzelemmel erősítette meg hetedik helyét a bajnoki tabellán.

DKKA - TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 32-26 (13-9)

DKKA: Oguntoye – Arany 2, Trawczynska 3, Paróczy 8, Borgyos 2, Szalai 1, Sallai 5. Csere: Wéninger (kapus), Moreno 1, Nick 3, Bouti, Agócs 1, Lakatos 3, Török 3, Horváth A., Gajdos. Vezetőedző: Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.