Egyre nehezebb helyzetben a DFC

spigott - 2024. április 21. 14:06

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Kép: DO-archív

Fontos mérkőzés várt a Dunaújváros FC labdarúgóira az NB III-as pontvadászat 25. fordulójában, ugyanis Dobos Barna sereghajtó alakulata a tabellán éppen előtte áll Fehérvár FC II. vendégeként lépett pályára vasárnap délelőtt tizenegy órától.

A két gárda dunaújvárosi összecsapásán a mieink remek játékkal arattak nagyon sima, 3-0-s győzelmet, ezért abban bíztunk, hogy sikerül újra pontot, pontokat szerezni a megyei rivális ellen. A fehérváriak azonban lényegesen erősebb csapattal vágtak neki a meccsnek, mint legutóbb, ugyanis Emil Rockov kapus mellett, Csongvai Áron, Kovács Patrik, Menyhárt Zsombor és Kovács Bence visszajátszott Vidi NB I-es együttesétől, így még nehezebb feladatot kellett volna megoldania labdarúgóinknak.

Tovább nehezítette a mieink helyzetét, hogy nagyon hamar, már a 9. percben hátrányba is kerültek Halai kapus öngóljával, s mindössze három perc múlva Menyhárt is bevette a dunaújvárosi kaput, így már kétgólos hátrányból kellett volna visszajönnie a Dobos-csapatnak.

Ez sajnos most megoldhatatlan feladatnak bizonyult, mert a vendéglátók a félidei szünetig megtartották előnyüket, majd a fordulás után újabb tizenkét perc elteltével Kovács Bence révén eldöntötték a pontok sorsát (3-0). Némi reményt jelentett a mieinknek Horváth 71. percben kapott piros lapja, de a hazaiak így is betaláltak Kovács Patriknak köszönhetően, s végül 4-0-s győzelemmel jöttek fel a tabella 10. helyére, míg a DFC maradt a 16. helyen.

Fehérvár FC II. – Dunaújváros FC 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Halasi (öngól), Menyhárt, Kovács B., Kovács P.

Dunaújváros FC: Halasi – Horváth (Ferenczy, 62.), Szepessy, Marlen (Kozma, 46.), Eperjesi, Berki, Stampfel, Jakab, Tapiska (Molnár M., 79.), Bata, Vörös (Rédling, 62.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.