Értékes döntetlen a felnőttek között

spigott - 2024. április 29. 17:30

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Kép forrása: DKKA-archív

Idegenben, a Tököl vendégeként folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházának küzdelemsorozatát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a vasárnap este hat órától. A mérkőzés előtt a házigazdák a hatodik, míg a DKKA fiataljai a negyedik helyen álltak a nyolccsapatos mezőnyben, így izgalmas meccsre volt kilátás, s a hatvan perc igazolta is az előzetes várakozásokat.

A találkozót Zubai Gábor együttese kezdte erősebben, így bő negyed óra elteltével már 10-5-ös dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző. Nem sokáig sajnos, mert a vendéglátók a következő tíz percben támadásban és védekezésben is feljavultak, s a játékrész második felét 8-4-re megnyerve csökkentették minimálisra hátrányukat a félidei pihenőig (13-14).
Amilyen jól kezdték fiataljaink az első etapot, olyan rosszul alakult a második eleje, mert hiába szerezték az első gólt az akadémisták, a Tököl 15-nél utolérte együttesünket sőt, a 40. perchez érve már 18-15-ös előnynek örülhetett. Szerencsére gyorsan kijöttek a hullámvölgyből fiataljaink, akik Mikó, Varga és Megyeri révén egalizáltak, majd Fehér találatával újra magukhoz ragadták az előnyt az 54. percben (22-23).

A véghajrá nagy csatát hozott, melyben a hazaiak többször is egyenlítettek, s mivel utolsó góljukra már nem tudott válaszolni a DKKA, így a meccs végül 25-25-ös döntetlennel ért véget, amivel a mieink maradtak az alsóházi tabella negyedik helyén.

NB II-es felnőtt bajnokság, alsóház
VSK Tököl – DKKA U21 25-25
(13-14)
A DKKA gólszerzői: Mikó Luca 7, Fehér Luca Blanka 5, Maurer Lili 4, Megyeri Bodza Zsuzsanna 3, Polányi Dóra 2, Csökmei Réka 2, Dobos Hanna 1, Varga Csenge 1.

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.