Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

doszerk - 2024. április 22. 8:30

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

Ilyenkor jönnek szóba azok az étrend-kiegészítők, amelyek támogatni tudnak bennünket a céljaink elérésében.

Melyik a leggyakrabban alkalmazott táplálékkiegészítő ilyen esetben?

Az L-ARGININE COMPLEX egy olyan készítmény, amely képes valódi segítséget jelenteni, ha a célunk az állóképességünk növelése étrend-kiegészítő alkalmazásával. Ez a termék több olyan hasznos alkotóelemet is tartalmaz, amelyek kedvezően befolyásolják szervezetünk működését. Az egyik legfontosabb komponens természetesen a névadó l-arginine. Nézzük meg, mit érdemes tudni róla!

Ismerjük meg az l-arginine-t!

Ez egy feltételes esszenciális aminosav, amelyet a szervezetünk a normál fehérje szintézis fenntartásához hasznosít. Az aminosavak, többek között az l-citrullin-malát is, amelyet az USA medical készítménye is tartalmaz, fontos szerepet töltenek be a testünk egészségének szempontjából, sőt, nélkülük elképzelhetetlen lenne az, hogy valóban egészségesek legyünk.

Ernst Schulze nevéhez köthető a felfedezése, aki egyébként több más, fontos alkotóelem izolálásában is jeleskedett, amely az aminosavak közé tartozik. Ezek azért is fontosak, mert akadnak olyan típusaik, amelyeket nem tud az emberi test előállítani, illetve csak meghatározott tényezők együttállása esetén. Ezért lehet nagy jelentősége annak, hogy szükség esetén pótoljuk azt, ami a szervezetünkből hiányzik.

Az l-arginine a testünkben a májban és a vesében, de még az agyunkban is termelődik, pótlására elsősorban akkor van szükség, ha komolyabb fizikai igénybevételnek kell megfelelnünk.

Ez elsőre talán extrémnek hangzik, de nagyon sok ilyen szituáció adódhat, az intenzív edzések mellett akár a gyors növekedés, a sérülés vagy a betegség is ilyen lehet. Ezekben a helyzetekben tehát javasolt a hiányzó aminosavak pótlása, így az l-arginine-é is.

Hogyan tud hatást gyakorolni a teljesítményre?

Az l-arginine közvetve támogatja a vér- és oxigénellátottságunkat, azáltal, hogy a vérerek tágulását és ellazulását segíti. A jobb véráramláshoz kötik a tapasztalatok azt a pozitív következményt, hogy az l-arginine hatására jobbá válik a teljesítőképességünk. Pontosan emiatt javasolják például sportoláshoz is a szedését.

Orvosunkkal mindenképpen konzultáljunk, mielőtt egy új táplálékkiegészítő rendszeres szedését elkezdenénk, ez ebben az esetben is javasolt, hiszen akadnak olyan egészségügyi állapotok, amikor nem ajánlott az l-arginine pótlása. Ilyen például a herpesz, a máj-, a vese-, valamint a cukorbetegség egyaránt.

Miért jó választás a L-ARGININE COMPLEX?

Azért, mert olyan további komponensekben is gazdag, amelyek támogatják az l-arginine kedvező hatásait. A citrullin például még tovább javítja a keringést, s úgy tartják róla, hogy még a fáradtságérzet kialakulását is mérsékli.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.