Kitart a nyár szerdáig, aztán itt a tavasz!

Öcaline - 2024. április 8. 10:00

Változékony, még a szeszélyesnél is veszélyesebb áprilisi hét áll előttünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Úgy tűnik, kedd estig tart a korai nyár, aztán visszaköszön a tavasz – de megfagyni akkor sem fogunk.

"Meleggel kezdődik a hét" – pontos tételmondattal kezdi szokásos hétindító előrejelzését a Köpönyeg.hu tematikus portál szerkesztője. Krausz Mikes Miklós mára is meleget ígér, mint írja, csupán fátyolfelhők zavarják a ragyogó áprilisi napsütést. Kizárt az eső., a délkeleti szél főleg az Alföldön élénkülhet meg. Nyárias meleg lesz, 24-26 fok körüli csúcsértékkel.
A friss modellfuttatások szerint kedden még biztos kitart az áprilisi nyár – folytatódik ugyanis a fátyolfelhők szűrte napos, meleg idő. Eső továbbra sem várható, de többfelé megélénkül a délkeleti szél. Tovább nő a hőmérséklet – országszerte 22-29 fokos maximumok várhatók, de biztos lesz olyan terület, ahol megcsípi a 30 fokot a csúcsérték, vagyis újra melegrekord-döntő napokra készülhetünk.
Változás várható szerdán: a fátyolfelhők mellett északnyugat felől gomolyfelhők érkeznek, de zápor inkább csak az északi hegyes-völgyes vidékeken fordulhat elő – ott is csak elvétve. Többfelé megerősödik az északnyugati szél – és komolyan bezuhan a hőmérséklet: 16 és 24 fok közé csökken a csúcsérték.
A hét közepétől inkább tavaszias időt ígér a középtávú előrejelzések specialistája: csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, igaz, megint többórás napsütéssel számolhatunk. Élénk marad az északnyugati szél, délután 16-21 fok közötti értékekkel számolhatunk. Sok napsütés valószínű pénteken is – kevés felhővel, érdemi csapadék ígérete nélkül. Még élén lesz a légmozgás – de már újra 19-24 fok köré erősödhet a nappali felmelegedés.
A hét utolsó napjai is változóan felhős, szeles napokat ígérnek; szombaton felhős és napos időszakok váltakoznak, vasárnap inkább erős széllel számolhatunk. A hőmérséklet változatlanul késő tavaszias lesz: szombaton 18-31, vasárnap 20-23 fokos csúcsok lehetnek – és eső sajnos továbbra sem várható.

Nem is szeszélyes, ez már őrült április...!

(Fotó: Így látjuk MI! – Meskál József felvétele)

A rovat további hírei: Mozaik

Mitől fájhat a fejünk?

Mitől fájhat a fejünk?

2024. máj. 16.

A fejfájás sokak életét keserítheti meg, és még a forrását is nehéz megtalálni, hisz számos oka lehet. Mivel olykor nehéz megállapítani, hogy mi okozza a fejfájást, azt sem könnyű eltalálni, hogyan lenne enyhíthető. enyhíthető. Ebben a cikkben most átnézzük a gyakori fejfájás lehetséges okait, és 1-2 tanácsot is hozunk a fájdalom enyhítéséhez! (X)

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.