Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Öcaline - 2024. április 19. 9:00

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

Az első állomás a Sándor Frigyes Zeneiskola, ahol – mintegy a jövő héten esedékes Sándor Frigyes Hét programözönje előtti bemelegítésként – szép hagyományt folytatva ismét otthont adnak a Regionális Zongora és Zongora Négykezes Találkozó eseményének április 20-án, szombaton 10 órától. A találkozó célja a bemutatkozás, a tapasztalatcsere, a szakmai fejlődés, az együtt muzsikálás, egymás megismerése. Az összejövetel hangverseny formájában zajlik, amit egy kötetlen szakmai beszélgetés követ, a találkozó két díszvendége Lőwenberg Dániel zongoraművész, a salzburgi zeneakadémia, a Mozarteum zongora tanszékének adjunktusa, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanára, valamint Péter Zoltán Szlovéniában élő vajdasági magyar származású zongoraművész,  egyetemi tanár lesz. A program nyitott, szeretettel várják a komolyzene szerelmeseit.
Folytatódik a SKICC Csoport és a József Attila Könyvtár együttműködése: Gódányné Homoki Mária bemutatójára, a Tallózás a festészet világában című kiállítás megnyitójára szintén szombaton várják a vendégeket a könyvtárban. A tárlatot Pats Dániel SKICC tag, képzőművész ajánlja a vendégek figyelmébe, a 15.30-kor kezdődő eseményen közreműködik Gyalus Boglárka (ének) és Lendvai Józsefné (vers). Az esemény szintén nyitott, mindenkit várnak!

Végül, de közel sem utolsósorban egy érdekes bemutató, amelynek a Máltai Játszótér foglakoztatója ad otthont április 21-én, vasárnap: a 12 éves Lantos Kristóf Székesfehérvárról érkezik mikroszkópjával, és azzal az eltökélt szándékkal, hogy számos különlegességgel kápráztassa el a téma iránt érdeklődő gyerekeket. A 14 órakor kezdődő interaktív előadás keretében egyebek mellett homokszemcséket, mákszemet, de még ráktojást is láthatnak a vendégek. Az apró világ csodáival is mindenkit szívesen látnak!

(A címlap- és nyitókép illusztráció; belső oldali fotó: Máltai Játszóház)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

DSTV: idén is a Bartókba csalogatnak a Mikro Fesztivál előadásai

2024. máj. 15.

Újra a színházi élet központjává válhat városunk az immár harmadik Mikro Fesztivál révén, derül ki a DSTV összegzéséből. Idén június 1-8. között várják a közönséget – nagyon nívós felhozatallal készülnek, ígérte tájékoztatóján Őze Áron, a Bartók igazgatója. Hangkép.

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

Móricz 70 – a muzsika gyönyörű varázsa (galériával)

2024. máj. 14.

Parádés minifesztivál-nyitány a Kortárs Művészeti Intézetben és felemelő pillanatokkal bőven pettyezett, csodás koncert a Városházán – remek programmal kezdődött a Móricz Zsigmond Általános Iskola jubileumi tanévének csúcsidőszaka. És hol van még a vége?!

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

Kakaókoncerttől pünkösdi hangversenyig

2024. máj. 14.

A Sándor Frigyes Hét eseményei után is sűrű programra készül a jeles muzsikus, zenepedagógus nevét viselő művészeti iskola: hétfőn kezdődött, és péntekig még három esemény csalogatja a muzsika szerelmeseit – minden korosztályban.

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

Pentelei Molnár János alkotásaiból nyílt kiállítás a Mondbach-kúriában (galériával)

2024. máj. 12.

A Pentelei Molnár János festőművész halálának  centenáriumi évfordulójára meghirdetett emlékév eseménysorának keretében nyílt az egész életművet bemutató kiállítás a felújított Mondbach-kúriában szerdán. 

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

DSTV: gálával ünnepelték a tánc világnapját

2024. máj. 09.

A beszámolót már olvashatták, most itt a DSTV összeállítása: gálával ünnepelte a tánc világnapját a Wesley-Da Capo iskola közössége. A Bartókban rendezett eseményen több száz növendék lépett színre látványos, változatos műsorral – kétszer is! Hangkép.

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután.