Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

spigott - 2024. április 20. 7:30

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

Kép: DO-archív

Az utóbbi hetek jobb eredményei után sajnos nem tudta borítani a papírformát, s 4-0-s vereséget szenvedett a listavezető Iváncsa otthonában a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat legutóbbi fordulójában. Ez, valamint a vetélytársak pontszerzései sajnos azt jelentették, hogy együttesünk visszacsúszott a tabella utolsó helyére, s mivel már csak hat forduló van hátra a bajnokságból, így óriási hajrát kell nyitnia ahhoz, hogy ne essen ki a harmadosztályból.

A feladat tehát nem egyszerű, de azért nem is megoldhatatlan, mert még a tizedik helyezett Gárdony is mindössze négy ponttal áll jobban együttesünknél. Ráadásul a hátralévő hat találkozóból négyet közvetlen riválisaik ellen vívhatnak meg labdarúgóink, így továbbra is saját kezükben van a sorsuk, ugyanis ha ezeken végre győzelmeket aratnak, úgy elkerülhetik az osztályváltást.

Éppen ezért is lesz kiemelten fontos focistáink következő összecsapása, melyet Fehérvár FC II. ellen játszanak le vasárnap délelőtt tizenegy órától. A fehérvári fiatalok öt győzelemmel, öt döntetlennel és tizennégy vereséggel állnak a tabella utolsó előtti helyén, mindössze egyetlen ponttal megelőzve Dobos Barna alakulatát, vagyis mindkét gárda számára komoly jelentőséggel bír a találkozó.

Az Iváncsa elleni meccset megelőző három találkozón mindössze egyetlen gólt kaptak labdarúgóink, s a stabil védekezésre ezúttal is óriási szükség lesz, ám támadásban muszáj lesz előrébb lépnie a gárdának ahhoz, hogy sikerrel vegye az előtte álló akadályt, s életben tartsa harmadosztályú reményeit.

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.