Május 1-jén ad otthont a Vasmű út a Sugárúti Fesztivál kavalkádjának

doszerk - 2024. április 20. 17:00

Május 1-jén 10.30-kor nyitják meg a Sugárúti Fesztivált a Vasmű úton. Felvonulás, sör és virsli, programözön, retró hangulat – kihagyhatatlan élmény, mindenkit szeretettel várnak! 

Az immár hagyományosnak mondható rendezvényre idén is minden korosztályt várnak a szervezők és arra kérik a látogatókat: öltözzenek korhű ruhákba, hogy minden téren visszahozzuk az út ’60-as, ’70-es és ’80-as évekbeli hangulatát. 

Sör és virsli is csalogat

Fontos tudnivaló, hogy városunk főutcája ezen a napon le lesz zárva a Kossuth Lajos és a Kohász utca közötti szakaszon. Ezen a részen a parkolókat is ki kell üríteni, ezért a közlekedők és az ott lakók türelmét kérik. A lezárással párhuzamosan idén is megtörténik az út és a parkolók takarítása, ezért a városüzemeltetés azt kéri, hogy az ott parkolók már előző este (április 30-án 18 óráig) álljanak el, hogy meg tudják csinálni a takarítást. 
Az igazi majális hangulatot is igyekeznek biztosítani, így lesz ingyen sör és virsli a látogatóknak, de egy tribünt is építenek az Újpart Egyesület művészeinek kollektív alkotásaként, ami fotófalként funkcionál majd. A tribün feliratozására már korábban pályázatot hirdettek a szervezők, a szlogen javaslatok leadásának határideje vészesen közeleg: április 22-én, hétfőn éjfélig várják a pályaműveket a kabinet@dunaujvaros.hu e-mail címre!

Színes kavalkád egész nap!

A gyerekeket játszóház, kézműves foglalkozás várja, míg az idősebb korosztály számára idén is vezetett városismereti, szocreál túrákkal készülnek. Az önkormányzat oldalán hamarosan elérhető lesz a részletes program, és annak a két régi Ikarus busznak az útvonala is, amelyek a várost járják majd. Az már biztos, hogy az egyik a Béke városrész, míg a másik a Római városrész felől viszi a vendégeket a fesztiválra!  
És persze lesz sok-sok fénykép, emlék a Vasmű út múltjából. A szervezők mindenkitől várják a régi fotókat a Vasmű út hőskorszakából, amit a rendezvényen is és a közösségi oldalakon is közzé tesznek. 

Most is lesz retró autók találkozója

Idén is várják azoknak a jelentkezését, akiknek a ’60-as, ’70-es és ’80-as évekből vannak járművei! Régi Trabant, Skoda, Wartburg, Lada, vagy akár egy Opel Kadett, egy szép I-es Golf. De várják a motorokat is, MZ-k, Schwalbe-k számára is lesz hely a fesztivál forgatagában!

Tavaly óriási sikert aratott ezeknek az autóknak a bemutatása, idén is várják a vállalkozó szellemű kiállítókat. 
Jelentkezni erre a programelemre is a kabinet@dunaujvaros.hu e-mail címen lehet – és persze itt tudnak bővebb felvilágosítást adni a rendezvény további részleteiről is. 

Május 1., Vasmű út, legyünk ott minél többen!

DMJV Önkormányzata
(Archív fotók: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.