Megérdemelt DFC-siker

spigott - 2024. április 29. 7:30

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Kép: DO-archív

Kulcsfontosságú meccs várt az NB III Dél-Nyugati csoportjában szereplő Dunaújváros FC labdarúgó csapatára, mely az öt ponttal előtte álló Mohács gárdáját látta vendégül a stadionban vasárnap délután öt órától.

Dobos Barna alakulata már a találkozó elején igyekezett magához ragadni a kezdeményezést, de ahogy ekkor, úgy az első felvonás későbbi szakaszában sem igazán tudott fogást találni ellenfelén. A mohácsiak nem sokat törődtek a támadásokkal, elsődleges céljuk az lehetett, hogy ne kapjanak gólt, s bár akadtak kisebb lehetőségek focistáink előtt, vagy az utolsó passzok beadások nem sikerültek, vagy egy-egy bosszantó technikai hiba akadályozta meg azt, hogy ígéretesebb lehetőségeket alakítsanak ki a hazaiak.

A gól nélküli első felvonást követően a másodikban sem sokat változott a játék képe, az 55. percben viszont Berki szenvedett súlyos térdsérülést, majd negyed órával később a helyére csereként beállt Vöröst rúgták meg úgy hátulról, hogy szintén hordágyon, súlyosnak tűnő térdsérüléssel kellett elhagynia a pályát. A két sérülés között azért volt minek örülni is, mert a 60. percben Rédling kapott remek kiugratást Vöröstől, s tizenhárom méterről kilőtte a bal alsót, így végre megvolt a hőn áhított vezetés (1-0).

Nem sokkal később Rédling akár duplázhatott is volna, ám ziccerét védte a vendégek kapusa, majd az ellentámadásból vég bombázott a kapu fölé. A 75. percben egy pontos beívelés után Bata fejelte vissza a labdát a kapu elé érkező Molnár Márkónak, s a Vöröst váltó 23 éves támadó két méterről a kapuba fejelt (2-0). Öt perccel később Rédling sajnos megkapta második sárga lapját, így emberhátrányban kellett befejeznie a meccset együttesünknek, mely így sem adott esélyt ellenfelének a gólszerzésre, s összességében teljesen megérdemelt győzelemmel tartotta itthon a három bajnoki pontot.

Ezzel sajnos nem tudtak előrébb lépni labdarúgóink a bajnoki tabellán, mert közvetlen riválisaik is pontot, pontokat szereztek, de eddigi ötpontos hátrányuk három egységre csökkent a már bennmaradó helyen álló Szekszárdhoz képest.

Dunaújváros FC – Mohácsi TE 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Rédling, Molnár M.

DFC: Molnár L. – Puskás, Szepessy, Eperjesi, Ferenczy, Tapiska, Jakab, Gál (Péter, 46.), Bata, Rédling, Berki (Vörös, 56., Molnár M. 70.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.