Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

spigott - 2024. április 26. 15:30

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiben sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Kép: MTI-archív

Kijelölték a Riminiben sorra kerülő Európa-bajnokságra utazó magyar női tornász válogatott tagjait, adta hírül a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) honlapja. A kontinensviadalon május 2. és 5. között mutathatják be gyakorlataikat a női mezőny tagjai a felnőtt és junior korosztályokban, s mint azt a MATSZ közleményéből kiderült, idén is lesz kiért szorítania a sportág helyi szerelmeseinek, ugyanis a felnőttek mezőnyében Mayer Gréta és Makai Lilla, míg a juniorok között Fehér Lili és Szij Emese képviseli a DKSE tornászait.

Draskóczy Imre Szövetségi kapitány elmondta, ezúttal nem lesznek különösebb elvárások a versenyzőkkel szemben. – A hangsúly a csapaton van. Nem lesznek ott olimpiai kvótásaink, hiszen Czifra Bettina Lili térdsérülés, Bácskay Csenge tanulmányok miatt nem tart a kerettel, Kovács Zsófia pedig továbbra is felépülőben van. További cél, hogy a gyakorlataikat megcsinálják, és rontás nélkül tudjanak versenyezni.

A junior lányoknál Fehér Lili, Szij Emese, Hürkecz Míra, Vatai Blanka és Jankovics Kamilla került be az Eb-keretbe. Jordanov Zoltán női utánpótlás igazgató a csapatot a 6-10. hely közé várja. – Lehet esély szerdöntőre is, de utánpótlásban, ahol folyamatos a generációváltás, nehéz bármit is mondani előre. A tornában erős nemzetek nyilván jó csapattal érkeznek, de itt sok minden megtörténhet.

A magyar felnőtt női válogatott összeállítása: Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára.

A magyar junior női válogatott összeállítása: Fehér Lili, Szij Emese, Hürkecz Míra, Vatai Blanka, Jankovics Kamilla.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.