Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

spigott - 2024. április 27. 7:30

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Hiába Paróczy hét gólja, simán kikapott a Kohász! (Kép: DO-archív)

Idegenben, a tabellán negyedik Mosonmagyaróvár ellen folytatta az NB I-es pontvadászatot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata pénteken este hat órától, s bár a találkozó esélyesei a hazaiak voltak, a mieink abban bíztak, hogy szoros, jó meccset tudnak játszani vendéglátójukkal.

A mérkőzés elejébe jól is álltak bele kézilabdázóink, s bár korai góljukra kettővel válaszoltak a hazaiak, 3-2-es hazai vezetés után Arany kétszer, míg Szalai egyszer volt eredményes, így a 8. percben 3-5-ös állás mutatott az eredményjelző. Nem sokáig sajnos, mert a vendéglátók két dunaújvárosi kiállítást is kihasználva szintén hoztak egy 3-0-s etapot, de Bouti találatával ekkor még sikerült egyenlítenie az akadémistáknak (6-6). A folytatásban viszont nagyon megakadtak a mieink, akik 8-7-ig tudták tartani ellenfelük tempóját, ám a 15. és a 25. percig tartó időszakot 10-2-re nyerte a Mosonmagyaróvár, mely a félidei szünethez érve már 22-11-es vezetésnek örülhetett.

A térfélcserét követően szűk tíz percig tudta tartani a tizenegy gólos különbséget együttesünk, de 27-16 után újra a hazaiak pillanatai következtek, s egy 6-0-s sorozattal vették el az esélyét annak, hogy sikerüljön valamivel szorosabbá tenni a találkozót (33-16). A mérkőzés véghajrája így sajnos már semmi izgalmat nem tartogatott, a Mosonmagyaróvár biztosan tartotta előnyét, s végül 43-26-os sikerrel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Mosonmagyaróvári KC – DKKA 43-26 (22-11)

DKKA: Wéninger – Arany 3, Bouti 1, Borgyos 3, Paróczy 7, Szalai B. 2, Sallai N. 1. Csere: Bartók (kapus), Moreno, Horváth A. 1, Csáki 3, Gajdos 2, Horváth P., Lakatos, Török 3, Sztanó. Edző: Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.