Dunaújváros Hetilap

Szántó Péter személye immár megkerülhetetlen a városi közéletben

doszerk - 2024. április 3. 17:00

Tíz hét, tíz körzet. A végére ért a körzetek bejárásának Pintér Tamás polgármester, utoljára az 1-es választókörzetbe látogatott el a közelmúltban – ahol Szántó Péter önkormányzati képviselővel egyeztették az eredményeket és a jövőbeni terveket. 

Nincs olyan nap, hogy ne látnánk Szántó Pétert a körzetben és nincs olyan dunaújvárosi rendezvény, ahol ne lenne jelen. 

"Erre a tapasztalatra és elhivatottságra nagy szükségünk van…"

Az 1-es körzet képviselője megkerülhetetlen szereplője a városi közéletnek. Pintér Tamás polgármester is ezt emelte ki:
– Egy képviselő, városvezető munkája során a jelenlét az egyik legnagyobb dolog, amit az általa képviselt lakóknak adhat, Péter pedig kiemelkedő ebben a tekintetben. Pontosan tudom, hogy bármikor elérhető akár telefonon, akár személyesen. Gondos gazdaként vigyáz a körzetre, nincs olyan úthiba, sérült kültéri bútor, leszakadt faág, amit ne jelezne azonnal az illetékes hivatali dolgozóknak. A megrendelt munkát pedig nyomon követi, és meggyőződik arról, hogy el is készült. Számomra elképzelhetetlen a városvezetés Péter nélkül. Egész életében a várost szolgálta intézményvezetőként, a kulturális élet kiemelkedő alakjaként, majd pedig képviselőként. Erre a tapasztalatra és elhivatottságra nagy szükségünk van, így nagyon bízom benne, hogy az itt élők júniusban újra képviselőjükké választják Pétert. 

A felújítások és fejlesztések mellett a kulturális értékek védelme is fontos

A mindennapi városüzemeltetési feladatok mellett az utóbbi években számtalan nagyobb fejlesztés is történt az 1-es körzetben. A múlt kedden átadott új kerékpárút-hálózat egy szakasza a körzeten vezet keresztül, ilyen módon is bekapcsolva azt a városi körforgásba. Egy sokkal biztosabb szolgáltatás érdekében az elöregedett távhő vezetékeket is cserélik a Nagy Imre utcában, de Szántó Péter képviselő több eredményt is kiemelt:

– Orvosoltuk a felső Duna-parti gyenge közvilágítást LED-es lámpák kihelyezésével, ezzel a kutyásoknak, sportolóknak is kedveztünk. A kisgyermekek örömére játszótéri eszközöket helyeztünk ki a Muki mozdony mellé, úttestet, járdát újítottunk fel, bővítettük a parkolóhelyeket. Legbüszkébb azonban arra vagyok, hogy immár emléktábla és közterület is emléket állít a Vasmű legendás vezérigazgatójának, Borovszky Ambrusnak és a hagyatékának. Hiszem, hogy nemcsak az épített értékeket kell őriznünk, hanem a kulturális örökségeinket is. 
A bejárás végén Pintér Tamás az elmúlt hetek körzetbejárásainak tapasztalatait is összegezte: 
– Nagyon jó volt minden képviselővel a saját terepén találkozni, élőben is látni minden eredményt és tervet, amiről más esetben inkább az íróasztal mögött egyeztetünk. A legjobban viszont annak örülök, hogy egyikükkel sem tudtunk úgy végigbeszélni egy mondatot, hogy ne köszönt vagy lépett volna oda hozzánk egy-egy lakó, hogy megköszönjön, vagy éppen jelezzen valamit. Ez azt bizonyítja számomra, hogy a "Rajta Újváros!" képviselői együtt élnek a körzetükkel, elérhetők a lakók számára, és a lakók számíthatnak rájuk. Számomra ez az igazi érték.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

Pentelei 30 – szakmai nappal ünnepelnek

2024. máj. 15.

Közös Hang – ezzel a sokatmondó címmel rendezi meg országos hírű szakembereket is felvonultató szakmai napját az idén immár 30 esztendeje működő Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola, Szakiskola és Gimnázium.

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

Eldőlt, hogy kikre szavazhatunk június 9-én az önkormányzati választáson

2024. máj. 14.

Három jelölőszervezet, két polgármester-jelölt és összesen harmincegy képviselőjelölt szerepel majd a szavazólapokon a június 9-i önkormányzati választáson. 

DSTV: meglepetés anyák napjára

DSTV: meglepetés anyák napjára

2024. máj. 12.

A családi kör mellett, többeknek helyett különleges anyák napi ünnepségről számol be a DDTV összeállítása. Szép műsorral köszöntötték az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthonai lakóit hétfőn. Hangkép.
 

És valóban: együtt – egymásért...!

És valóban: együtt – egymásért...!

2024. máj. 11.

Megtartotta hagyományos éves közgyűlését a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Egyesülete. Az eseményre Pintér Tamás polgármester is hivatalos volt – a feladatok elvégzése után a közösség kötetlen beszélgetéssel zárta a remek délutánt. 

Három szép nap európai barátainkkal

Három szép nap európai barátainkkal

2024. máj. 10.

Beszámoltunk már arról, hogy még áprilisban elstartolt városunkban a BiodiverCity projekt, ami 9 európai ország, 10 városával együtt, közvetlen európai uniós forrásból kíván válaszokat adni a városi ökoszisztémák kérdéseire.