Dunaújváros Hetilap

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

doszerk - 2024. március 28. 9:27

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

A piac felújítására azért volt szükség, mert a tető beázott, a beázást a lehulló falevelek által eldugult csatornák és a tetőszerkezet gyengesége okozta.

Minden ízében megújult

A munkálatok során a tartószerkezetet lefestették, a tetőszerkezetet pedig szakaszos lezárással javították. A korábban kivágott fák helyére újakat ültettek – amint arról korábban már beszámoltunk, a városvezetés köszönetet mondott azoknak az árusoknak, akik vállalták az új példányok gondozását.
A felújított piac átadásán Pintér Tamás polgármester kiemelte, örömteli, hogy már  húsvét előtt befejezték a munkálatokat:
– Nem lehet akadálya az ünnepi bevásárlásnak, a felújítás után a vásárlók tágasabb térben, korszerűbb körülmények között válogathatnak a friss áruk és helyi specialitások között. Nagy köszönet jár a DVG Zrt. szakembereinek,  a precizitás mellett azért is, mert hamar és zökkenőmentesen befejezték a munkálatokat.

Találkozási pont is!

A dunaújvárosi piac felújítása több szempontból is jelentős esemény a város életében. A korszerűsített piac méltó helyszíne a helyi termelők és árusok termékeinek, emellett a dunaújvárosiak kedvelt találkozási pontja is marad. A vásárlók friss húsok, zöldségek, gyümölcsök, kézműves termékek és helyi specialitások széles választékát találják a piacon. A vásárlás élményét mostantól a tágasabb tér és a korszerűbb körülmények is fokozzák.

A felújítás nemcsak a vásárlóknak, hanem a helyi termelőknek és árusoknak is kedvez. A korszerűsített piac jobb körülményeket biztosít számukra is a termékeik árusításához. A piac továbbra is fontos szerepet játszik a helyi gazdaság élénkítésében, hiszen a helyi termelőknek lehetőséget biztosít a termékeik közvetlen értékesítésére. A piac felújítása a városvezetés elkötelezettségét is tükrözi a helyi gazdaság és a közösségi terek fejlesztése iránt. A beruházás hozzájárul Dunaújváros élhetőbbé tételéhez, és nem utolsósorban a helyi identitás erősítéséhez. A megújult piac nemcsak a bevásárlás helyszíne, hanem egyúttal a közösségi élet fontos színtere is marad.

Közös bejárás

A sajtótájékoztatót követően a résztvevők bejárhatták a felújított piacot. A vásárlók és árusok egyaránt elismerően nyilatkoztak a korszerűbb körülményekről és a tágasabb térről.  Többen felemlítették, hogy a rekonstrukció során bebizonyosodott: a hagyományos piacot egyszerre lehet korszerűsíteni és vonzóbbá tenni a vásárlók számára.
Az is elhangzott, hogy a jövőben a dunaújvárosi piac további fejlesztései is várhatóak. A tervek között szerepel rendezvénytér kialakítása, valamint a helyi termelők támogatásának további bővítése. A megújult dunaújvárosi piac várhatóan hosszú távon szolgálja majd a helyi közösséget – a vásárlókat és az árusokat egyaránt.

Bónusz: húsvét előtt pénteken is nyitva!

A jó hangulatú karácsonyi eseményen felbuzdulva március 29-én, pénteken reggel ismét bulis megmozdulást terveznek a dunaújvárosi piacon!
A kínálatban a szokásos felhozatal mellett lesz igazi székely mics, fröccs, tea – ráadásul soul-funk-disco zenéről is gondoskodnak, ez utóbbiért ezúttal is Eemar Smurdan és Derek felel majd.

A pénteki piacnap 6-12 között lesz, a rendhagyó mulatságba 8 és 11 között várják a vendégeket!

DMJV Önkormányzata
(Fotók: Végh Zoltán; flyer: Piac és Vásár Dunaújváros – facebbok)

A rovat további hírei: Közélet

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.