Fontos pontokra hajt a DFVE

spigott - 2024. március 27. 7:30

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

Kép: DO-archív

A héten ugyan csak 30-án rendeznek teljes fordulót a női vízilabdázók országos bajnokságában, ám a DFVE gárdájára hét közben is vár feladat, ugyanis ma este hét órától a III. Ker. TVE együttesét látja vendégül Vad Lajos alakulata a 12. fordulóból elhalasztott összecsapáson. Együttesünk tizenkét lejátszott találkozóval a háta mögött a harmadik helyen áll a tabellán úgy, hogy a címvédő Egernek és a BVSC-nek is ugyanennyi ponttal bír, igaz az egriek egy találkozóval többet játszottak a mieinknél.

Éppen ezért is lesz rendkívül fontos vízilabdázóink számára az, hogy sikerrel zárják a ma esti bajnokit, hiszen a három pont megszerzésével lépéselőnybe kerülnének legfőbb riválisaikkal szemben az elődöntőbe jutásért vívott csatában. A feladat nem lesz könnyű, de azért megoldhatatlannak sem mondanánk, mert hiába erősített remekül az idei szezonra a III. Kerület gárdája, jelenleg "csak" a hatodik helyen állnak a bajnokságban hat győzelemmel és hat vereséggel.

A két csapat nem először találkozik egymással az idei szezonban, ugyanis a Magyar Kupa negyeddöntőjében 15-12-re és 17-8-ra, míg a március 13-án lejátszott fővárosi bajnokin 16-8-ra nyertek vízilabdázóink, akik természetesen ezúttal is a siker reményében ugranak medencébe, s ha mindenki kihozza tudása legjavát, akkor nem okozhat gondot a nagyon fontos három pont megszerzése.

A rovat további hírei: Sport

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiben sorra kerülő női Európa-bajnokságon.